Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

OLD STAR – “Who wants to be alone”… after the Greek? Find out with “Tiesto Feat. Nelly Furtado”

Όταν ο Έλληνας ανακάλυψε ότι ήταν στα όρια της χρεοκοπίας πήγε στο Γερμανό φίλο του για δανεικά όπως κάθε φορά τα τελευταία 10 περίπου χρόνια. Ό Γερμανός βλέποντας το συσσωρευμένο χρέος του αυτή τη φορά αντέδρασε και του ζήτησε να λάβει μέτρα.
Αρχικά ο Έλληνας έκανε την πάπια, έλεγε ας λένε τα μέτρα, αφού από εμένα εξαρτάται η εφαρμογή τους, θα τους αφήσω να νομίζουν ότι θα τα κάνω πράξη.
Ο Γερμανός κατάλαβε ότι ο Έλληνας επρόκειτο να τον κοροϊδέψει κι αντέδρασε αστραπιαία. Δε σε δανείζω είπε στον Έλληνα κατά πρόσωπο, του γύρισε την πλάτη και τον άφησε να διαμαρτύρεται.
Ο Έλληνας πήγε δεξιά πήγε αριστερά, βρήκε καλοθελητές να του δανείσουν αλλά όλοι λέγανε «θα σου δανείσουμε αν σου δανείσει ο Γερμανός φίλος κι εμπορικός εταίρος μας».
Τότε ο Έλληνας πήγε στον ανταγωνιστή του Γερμανού, τον Αμερικανό και του ζήτησε δανεικά.
Ο Αμερικανός χαμογέλασε, και του έθεσε τους πλέον σκληρούς όρους για να τον δανείσει, ενώ παράλληλα του είπε ότι θα τον ελέγχει ενδελεχώς, γιατί ο Αμερικανός δε δάνειζε εν λευκώ.
Ο Έλληνας στην απόγνωσή του δέχτηκε.
Την επόμενη ημέρα όλες οι υπόλοιπες χώρες δέχθηκαν αμέσως να τον δανείσουν σίγουρες ότι ο Αμερικάνος θα ήλεγχε κάθε βήμα του Έλληνα.
Η Γερμανία αντιστεκόταν σθεναρά!
Όλες οι χώρες εναντιώθηκαν στη Γερμανία γιατί παρέμενε ακλόνητη στις απόψεις της.
Τότε ο Αμερικανός συμβούλεψε τον Έλληνα ότι για να δείξει καλό χαρακτήρα, θα έπρεπε να ψηφίσει τα νομοσχέδια αυτά που του υποσχόταν νωρίτερα πριν του δώσει το δάνειο ώστε να κερδίσει την εύνοια του Γερμανού.
Ο Γερμανός χάρηκε, επιτέλους φώναξε «είδα τα λόγια να γίνονται έργα».
Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ανακουφίστηκαν, ενώ ο Αμερικανός πανηγύριζε έχοντας τον αέρα του νικητή. «Ο Έλληνας συμμορφώθηκε» έλεγε και ξανάλεγε «και θα φροντίσω να μείνει έτσι γιατί… μόνο έτσι η επένδυσή μου σε αυτόν θα φέρει το κέρδος που προσδοκώ».
Γιατί πανηγυρίζεις τον ρώτησε ο Γερμανός, αφού το δικό μου κέρδος θα είναι μεγαλύτερο από το δικό σου!
Τότε ο Αμερικάνος με περισσή σιγουριά κι αυτοπεποίθηση του απάντησε «Σήμερα ο Έλληνας, αύριο ο Πορτογάλος, μεθαύριο ο Ισπανός κι ο Ιταλός, βλέπω πολλούς μελλοντικούς πελάτες να μου έρχονται από τον κύκλο σου, δε μου έκανες δώρο μόνο τον Έλληνα αλλά ολόκληρο το πελατολόγιό σου. Γι’ αυτό χαίρομαι! Γι’ αυτό! Άντε λοιπόν επόμενος; Who wants to be alone?»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου