Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

OLD STAR - Just the way you are (by Bruno Mars)

Α- Τελικά ρε πατέρα ποιο οικονομικό μοντέλο ταιριάζει στον Έβρο το μονό-πολιτισμικό ή το πολύ-πολιτισμικό; Ακόμα δεν το κατάλαβα!
Β- Άκου παιδί μου! Πριν από πολλά πολλά χρόνια η περιοχή μας μας (δειγματοληπτικά να δεις το Διδυμότειχο) ευημερούσε! Τότε κάτοικοι πχ του Διδυμότειχου ήταν οι Έλληνες, οι Βούλγαροι, οι Άραβες, οι Αρμένιοι, οι Εβραίοι και οι Τούρκοι με πληθυσμιακή υπεροχή των Ελλήνων! Τότε το οικονομικό μοντέλο ήταν...
Α- Το κατάλαβα πατέρα *Πολύ-πολιτισμικό*!
Β- Το ζήλεψαν οι Βόρειοι, μας έκαναν μονό-πολιτισμικούς! Αυτοί έγιναν πολύ-πολιτισμικοί, αυτοί πρόκοψαν, ενώ εμείς μείναμε πίσω με δηθενιές κι έχθρες!
Α- Και παίξαμε το παιχνίδι τους! Και τρώμε τη μιζέρια με το κουτάλι!
Β-Σωστά! Και τώρα αφού αυτοί αυξήθηκαν πολύ πληθυσμιακά και μπορούν να καλύψουν και πάλι μόνοι τους τις ανάγκες τους, επιδιώκουν να κλείσουν τις οικονομίες τους με το νέο γι' αυτούς μονό-πολιτισμικό οικονομικό μοντέλο!
Α-Χα! Πατέρα τους το χαρίζουμε μπας και μιζεριάσουν κι αυτοί!
Β-Το θέμα είναι ότι εμείς βρισκόμαστε σε ιστορική καμπή! Ή διαλέγουμε πολύ-πολιτισμικό οικονομικό μοντέλο για να ξαναγίνουμε εύρωστοι ή ...
Α- Δεν έχει ή πατέρα, όλα κι όλα, αλλιώς δουλειές τέλος! Ανεργία full και ξενιτιά! Μισό λεπτό η ΝΔ προτείνει μονό-πολιτισμικό οικονομικό μοντέλο, για να καλυφθούν οι ήδη υπάρχοντες επιχειρηματίες οι οποίοι φοβούνται τη νέα τάξη πραγμάτων!
Β-Εδώ που τα λέμε είναι μεγάλες οι αλλαγές!
Α- Ευκαιρία να δείξουν πόσο καλοί είναι! Γιατί οι πραγματικά καλοί θα έχουν μέλλον!
Β-Αυτό λέει το Γιώργος ο Παπανδρέου, αλλά βλέπεις όλοι αναρωτιούνται μήπως η επιστροφή στο παρελθοντικό μοντέλο... οδηγήσει απλά στο παρελθόν!
Α- Μ! Το βλέπουν με προκατάληψη... όχι ως ευκαιρία!
Β-Γι' αυτό παιδί μου, πρέπει να καταλάβεις από τώρα που είσαι μικρό ότι...Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΟΣ. Και μη φοβάσαι όσο τον αντιλαμβάνεσαι και τον ακολουθείς!
Α-Το έπιασα! Κι αυτός ο κύκλος γίνεται φαύλος όταν δεν τον ακολουθείς!
Β-Έτσι μπράβο! Άρα λοιπόν σε ποιο σημείο του κύκλου βρισκόμαστε;
Α-Στο σημείο όπου και πάλι πρέπει να επιλέξουμε πολύ-πολιτισμικό οικονομικό μοντέλο!
Β- Παιδί μου με κάνεις περήφανο!Γι' αυτό σ'αγαπώ "Just the way you are" (by Bruno Mars) και το τραγουδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου