Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

OLD STAR - Κατάθεση Ψυχής (by Νίκος Οικονομόπουλος)

-Γιατί μπαμπά πίστευες ότι μόνο το μνημόνιο είναι η λύση στα προβλήματά μας ως χώρα πριν έξι μήνες και τώρα δεν το πιστεύεις;
- Γιατί μειώθηκε το εισόδημά μας παιδί μου, από το δημόσιο!
- Τα ρουσφέτια εννοείς?Γιατί κατά τα άλλα εμείς δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι!
- Μπράβο παιδί μου! Με κατανοείς!
- Και τώρα πιστεύεις ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος?
- Ναι! Αλλά δεν ξέρω ποιος!
- Αφού δεν ξέρεις γιατί το λες?
- Γιατί! Οκ μειώθηκαν οι δευτεραμοιβές μας από το δημόσιο, αλλά πλέον μειώθηκαν και τα εισοδήματά μας από τον ιδιωτικό τομέα!
- Οπότε φοβάσαι τα χειρότερα και λες, "Ε! Δε μπορεί θα υπάρχει κι άλλος δρόμος" ΄πως λέει ο Σαμαράς!
- Δε σου το κρύβω! Η αλήθεια είναι ότι έχω την ελπίδα ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος!
- Μπράβο μπαμπά! Τώρα που η Ελλάδα μπαίνει σε άλλη εποχή, τώρα που θα σταματήσει το κλέψιμο στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο, τώρα που αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στις αγορές και τέλος πάντων λίγο πριν τη μέση της διαδρομής εσύ λες ότι φτάνει δεν αντέχω άλλη προσπάθεια!
- Ε! Ναι! Όντως χάλια ακούγεται!
- Ε! Είσαι ολιγόψυχος!
- Γιατί το λες αυτό?
- Γιατί τώρα που πρέπει να πιστέψεις σε μια καλύτερη Ελλάδα και να βάλεις τις βάσεις της για το μέλλον, τώρα κοιτάς μόνο το παρόν κι ενώ φοβάσαι το παρελθόν, είσαι έτοιμος να ξανακάνεις τα ίδια λάθη γιατί απλά είναι ο εύκολος δρόμος! Αλλά είσαι λάθος γιατί οι ξένοι τα μάθανε όλα πια και θα πάψουν να μας δανείζουν αν ξανακάνουμε τα ίδια! Κι έτσι θα χάσεις ΚΑΙ το πενιχρό εισόδημά σου από τον ιδιωτικό τομέα!
- Με τρομάζεις παιδί μου! Εγώ σου κάνω τραγουδιστά οικονομική "Κατάθεση Ψυχής" (by Νίκος Οικονομόπουλος) κι εσύ με τρομάζεις!
- Εγώ σε τρομάζω? Το υψηλόβαθμο τοπικά στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που λένε τα ίδια για το μνημόνιο δε σε τρομάζουν? Βλέπεις αυτοί στην τελική θα χάσουν περισσότερο απλά ακόμα ο κουμπαράς τους δεν μειώθηκε γι' αυτό μιλούν με αέρα!
Αχ πατέρα σύνελθε! Πριν χρειαστεί να μας συνεφέρουν όλους μαζί οι πιστωτές μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου