Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

New No. 1 - Back in time (by Pitbull)

Μια φορά κι έναν καιρό η Ελληνική οικονομία ήταν στην εντατική. Είχε διαγνωσθεί με τον ιό της πολιτικής διαφθοράς ο οποίος σταδιακά κατάστρεφε όλα της τα ζωτικά όργανα. Τα νοσήλιά της ήτανε πολύ ακριβά κι εξαντλούσαν τους συγγενείς της που τόσος ήθελαν να την εξυγιάνουν με έναν τρόπο που ποτέ άλλοτε δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Ως πειραματόζωο δεν είχε και πολλές επιλογές διότι και η ομάδα των τριών γιατρών θεωρούνταν από τους συγγενείς ότι ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να την αναλάβει και πλέον η ίδια βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.





Έτσι κάποια στιγμή κι ενώ οι συγγενείς οικονομίες ερχόταν σταδιακά πιο κοντά η μία στην άλλη, κι ενώ ο κυρίαρχος γιατρός λίγο πριν να εξαντληθεί … αύξησε τις δυνάμεις του μία ένεση τονωτική της είπανε να αποφασίσει η ίδια η οικονομία την τύχη της.



Προτού καλά καλά ξυπνήσει από την κατάσταση μέθης, αποφάσισε ότι η καλύτερη στρατηγική που θα μπορούσε να ακολουθήσει για να μην τα τινάξουν όλα τα όργανά της μαζί ήτανε οι ΕΚΛΟΓΕΣ.

Και τα όργανα τα έχασαν γιατί δεν ήξεραν τι στρατηγική να ακολουθήσουν. Και τότε τα όργανα άρχισαν το καθένα να ακολουθεί το δρόμο του με στόχο την ατομική του διάσωση – διάκριση και μετά τις εκλογές ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ.

Ο Βενιζέλος έδινε τη μάχη της επιβίωσης μιας κατακερματισμένης παράταξης. Ο Σαμαράς τη μάχη της νίκης επί μιας κατακερματισμένης παράταξης. Ο Καρατζαφέρης, η Μπακογιάννη, ο Μάνος και οι Οικολόγοι τη μάχη της εισόδου στη Βουλή. Το ΚΚΕ τη μάχη της εξόδου από το ευρώ. Ο Τσίπρας τη μάχη για κυριαρχία μιας ενιαίας? Αριστεράς. Ο Κουβέλης τη μάχη σύστασης ενός κόμματος. Η Κατσέλη τη μάχη της αρπαγής των αναποφάσιστων ΟΧΙ του ΠΑΣΟΚ & ο Καμμένος τη μάχη της αρπαγής των αναποφάσιστων ΟΧΙ της ΝΔ.

ΜΠΑΧΑΛΟ?

Κι όμως μέσα στο απόλυτο ΧΑΟΣ υποβόσκει μια ΤΑΞΗ.

Σαφώς δε δέχομαι ότι τόσο οι πραγματικά χαμηλο-εισοδηματίες και οι μεγαλο-επιχειρηματίες έχουν τα ίδια θέλω. Από τη μία οι πραγματικά χαμηλο-εισοδηματίες δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τα μικρά κόμματα γιατί δε θέλουν και τις επόμενες περικοπές να τις υποστούν αυτοί. Από την άλλη, οι μεγαλο-επιχειρηματίες δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τα μικρά κόμματα γιατί βλέπουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής οικονομίας ότι ο φορολογικός κλοιός σφίγγει τώρα που με το νέο φορολογικό θα υπάρξει έλεγχος.

Για διαφορετικούς λόγους λοιπόν φεύγουν ψήφοι από τα 2 μεγάλα κόμματα, τα οποία ουσιαστικά πρεσβεύουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το ΠΑΣΟΚ = Κέντρο και η ΝΔ= Κεντροδεξιά. Βέβαια, φαίνεται να προσπαθούν να πάρουν τις ψήφους από κεντροαριστερά το πρώτο και από δεξιά το δεύτερο αλλά παίζεται διότι για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές ο παππούς ΝΔ δε μπορεί να επηρεάσει τον άνεργο εγγονό του (Χρυσοαυγήτη ή Ανεξάρτητο Έλληνα) να ψηφίσει ΝΔ. Από την άλλη τα ίδια κι ο παππούς ΠΑΣΟΚ δε μπορεί τον άνεργο εγγονό του να ψηφίσει (ΣΥΡΙΖΑ ή Δημοκρατική Αριστερά ή ακόμη και Χρυσή Αυγή) να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.

Και για όλα φταίνε οι παππούδες που βγαίνουν σε σύνταξη και καταλήστεψαν το κράτος όσο ήταν εν ενεργεία. Ουσιαστικά, σε αυτές τις εκλογές τα παλιά μεγάλα κόμματα που δε βάζουν στα ψηφοδέλτιά τους νέους θα υποχωρήσουν από άποψης ψήφων λόγω ΧΑΣΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΕΝΕΩΝ. Διότι η φούσκα έσκασε στη νέα γενιά και θα την πληρώσει για μία δεκαετία, καλώς εχόντων των πραγμάτων.



Με νάρκες λοιπόν σε συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά & σε τράπεζες έρχονται οι εκλογές.

Και κάπως έτσι η γενιά που αποτελεί το εργατικό δυναμικό της χώρας υποστηρίζει ότι πειράματα την παρούσα στιγμή ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΙΝΑΙ … ΟΥΤΕ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ και κάπως έτσι θα ψηφίσει στηρίζοντας το ένα εκ των δύο μεγάλων κομμάτων και υποστηρίζοντας ακόμη και συνεργασία μεταξύ τους.

Κατανοώ βέβαια ότι δε μπορεί η Βουλή να χωριστεί σε δύο στρατόπεδα των υπέρμαχων των μνημονίων και των κατά των μνημονίων, οπότε καλοδεχούμενες και οι δεύτερες εκλογές με επανατοποθέτηση των άκρων … δηλαδή των παππούδων που αλλαξοπίστησαν και των νέων που τοποθετήθηκαν στα άκρα.

Κάπως έτσι θα περάσει κι αυτή η πολιτική κρίση με μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα και πράγματα. Άλλωστε, κοιτώντας και τραγουδώντας « Back in time» by Pitbull δεν αποκλείεται η συνεργασία ΚΚΕ – ΝΔ – Ανεξάρτητων Ελλήνων - Χρυσής Αυγής από τη μια, με ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Συμμαχίας – Οικολόγων – Μπακογιάννης – Μάνου από την άλλη.

Back in time λοιπόν… singing “Back in time”





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου