Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

New No. 1 - La tortuna (by Shakira)

2 φίλοι Έλληνες συζητάνε:


-Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα?


-Τι εννοείς φίλε μου?


-Οκ! Τα χρυσορυχεία θα γίνουν ως fast track επένδυση, αλλά την ΑΟΖ ... ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ? ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ αφού τα χρυσορυχεία αποδέχονται το εργασιακό και φορολογικό κόστος της Ελλάδας? Μήπως υπάρχει κάποιος ΔΑΧΤΥΛΟΣ που θέλει να την επιβάλλει? Δήθεν και καλά ότι θα κάνει καλό να διακριθούμε ως οικονομικότεροι από την υπόλοιπη Ελλάδα?


-Σωστά και γιατί να θέλουμε τα παιδιά μας να μείνουν σε μέρος με μικρότερους μισθούς από τους γείτονες Έλληνες? Εξάλλου δεν είναι δυνατό όλα τα Ελληνόπουλα να γίνουν επιχειρηματίες γιατί τότε ...ποιοι θα είναι οι υπάλληλοι? ΓΙΑΤΙ Η ΑΟΖ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!


-Κι εν πάσει περιπτώσει γιατί τόση πρεμούρα για την ΑΟΖ από κάποιους? Ας προχωρήσουν επενδύσεις fast track! Ας αποκτήσουν δουλειά και χρήμα οι ντόποιοι (όχι οι λαθραίοι ή κάτοικοι διπλανών χωρών όπου τα ημερομίσθια έχουν βουλιάξει ... είτε πέρασαν είτε δεν πέρασαν από IMF) κι έπειτα βλέπουμε! ΔΙΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΝΕΑ ΘΕΜΕΛΙΑ!


-Σωστά! Μήπως κάποιοι έχουν λάβει μίζα να τα κάνουν σαθρά? Γιατί φαίνονται και θα φάνε ήττα!


- Σε κάθε περίπτωση εάν η ΑΟΖ ή ΕΟΖ ή όπως αλλιώς την πούνε ήτανε καλή .... γιατί δεν την κάνουν οι Κρητικοί ή οι Πελοπονήσιοι ή οι ΣτερεοΕλλαδίτες? Όχι φίλε μου οι Θρακιώτες δεν θέλουν ΑΟΖ! Γιατί να θέλουν άλλωστε? Αφού με αυτά και με άλλα μέτρα γινόμαστε Ως ΕΛΛΗΝΕΣ οι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!


-Σωστά γιατί εμείς στη Θράκη να θέλουμε να γίνουμε ακόμα πιο οικονομικοί? Για τα συμφέροντα τρίτων? Δεν είμαστε διατεθειμένοι! Αν θέλουν κι επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την περιοχή δημιουργώντα κάτι καλό κι αφήνοντας χρήμα στους κατοίκους ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ! Όχι όμως ξεχωριστά από τους υπόλοιπους Έλληνες! Έτσι δεν έρχεται ισομερής ΑΝΑΠΤΥΞΗ αλλα ανισομερής εκμετάλλευση! Κι εμείς θέλουμε με τους γείτονές μας να συνεκμεταλλευτούμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας που βρίσκονται στα σύνορα!


-Γι' αυτό ας σταματήσουν οι τοποθετημένες Κασσάνδρες να θεωρούν de facto οικονομικές πράξεις που δεν έγιναν και δεν υπάρχει λόγος να γίνουν!


-Σωστά γιατί βοηθούν μόνο ξένο εργατικό δυναμικό εξαιρετικά χαμηλού κόστους που μπορεί να εργαστεί στην περιοχή δίχως να αφήσει χρήμα και να δημιουργήσει ποιότητα ζωής στους κατοίκους της περιοχής!


-Greek Politicians!


-La tortuna! (Shakira)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου