Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

New No.1 - Κράτα τα μάτια σου κλειστά (by Μέλιsses feat. Ήβη Αδάμου)

-Daddy daddy?
-Τι παιδί μου;
-Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ? Προσπαθώ …μα δεν καταλαβαίνω! Άκουσα και το Ζάππειο ΙΙ αλλά πάλι δεν κατάλαβα!
-Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να ακούσεις?
-Εννοείται!
-Λοιπόν! Θα σου το διηγηθώ σα παραμύθι!
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μία χώρα η Ελλάδα!
-Στο θέμα daddy μην αρχίζεις κι εσύ τα πολιτικάντικα!
-Η Ελλάδα λοιπόν είχε πολύ πολύ πολύ μεγάλο χρέος το οποίο ως γνωστό αποτιμάται σε ομόλογα! Κάθε φορά που θέλει να δανειστεί βγάζει μία σειρά ομολόγων τα πουλάει! Τα ομόλογα αυτά τα αγοράζουν Έλληνες πλούσιοι ιδιώτες με την προοπτική ότι έχουν ασφαλή τα χρήματά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία, ξένες και Ελληνικές τράπεζες, ξένοι ιδιώτες. Το θέμα λοιπόν είναι σε ποιον θα κοστίσει περισσότερο μία ήπια αναδιάρθρωση χρέους!
-Δηλαδή daddy?
-Μία ήπια αναδιάρθρωση χρέους περιλαμβάνει επιτόκια στο 4,5% από 7%, επιμήκυνση των δανείων διάσωσης κατά 10 χρόνια και mini haircut στα ομόλογα!
-Μα τα ομόλογα τα έχουν όλοι αυτοί που μου ανάφερες … θα δεχθούν?
-ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ!
-Το ΠΑΣΟΚ λέει καθυστερώ την αναδιάρθρωση όσο μπορώ μέχρι τέλος πάντων το πρώτο εξάμηνο του 2012 ώστε να πάρω δάνειο από την ΕΚΤ και να επαναγοράσω τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων και των ξένων επενδυτών από τους οποίους περιμένω επενδύσεις! Άλλωστε οι τράπεζές μας είναι προστατευμένες σε μεγάλο βαθμό μιας και περί το 80% των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους βρίσκεται στα «χαρτοφυλάκια διακράτησης έως τη λήξη» στα οποία προτιμάται η επιμήκυνση ωρίμανσης και χαμηλότερα κουπόνια αλλά όχι haircut. ΟΚ! Θα έχουν ζημιά από το υπόλοιπο 20% που βρίσκεται στα «χαρτοφυλάκια trading»! Αλλά θα είναι πολύ μικρή αναλογικά!
-Και η ΝΔ δηλαδή που διαφοροποιείται?
-Η ΝΔ λέει θα κάνω τα ίδια όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά… όσον δεν θα επαναγοράσω τα ομόλογα των ξένων επενδυτών (ας μη κάνουν επενδύσεις)! Θα επαναγοράσω τα ομόλογα των Ελλήνων πλούσιων επενδυτών (οι οποίοι πλούτισαν κάνοντας business με το κράτος και φοροδιαφεύγουν συνειδητά τόσα χρόνια)!
-Α! Δηλαδή η ΝΔ πιστεύει ότι αυτοί οι Έλληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό θα γυρίσουν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα? Αστείο? Χα! Χα! Χα!
-Ακριβώς γι’ αυτό κι ο κόσμος δε θέλει εκλογές ποιος ο λόγος οι περισσότεροι δεν έχουν ομόλογα και ήδη τρώνε λίπος!
-Α!! Γι’ αυτό τραγουδάνε “Κράτα τα μάτια σου κλειστά” (by Μέλιsses feat. Ήβη Αδάμου)!
-Σωστά τα κλείνουν και συνεχίζουν μέχρι όλα τελικά να τακτοποιηθούν προς το καλύτερο τώρα που είμαστε στον πάτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου