Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

NEW ENTRY! - Last Christmas

-Daddy! Daddy! Όλοι οι συμμαθητές μου μιλάνε για την Ελληνική Οικονομία?
Τέλος πάντων... explain to me σε τι κατάσταση βρίσκεται?
-Λοιπόν παιδί μου θα σου το πω αλληγορικά να το καταλάβεις!
Σκέψου ένα πλοίο ... όχι πολύ μεγάλο πλοίο που το σέρνουν ρυμουλκά για να φτάσει στο λιμάνι ένα ας πούμε απλώς μεγάλο πλοίο!
-Α! Κατάλαβα κατάλαβα και τόσα χρόνια θα μου πεις ότι το κυβερνούσαν άχρηστοι!
-Όχι όχι άκουσε προσεκτικά για να καταλάβεις!...Βέβαια αυτό που είπες ισχύει αν όχι άχρηστοι τουλάχιστο καιροσκόποι ιδιοτελείς "δήθεν ιδεαλιστές"! Αλλά τέλος πάντων άσε με να συνεχίσω!
-OK! OK! Δε σε ξανά-διακόπτω!
-Λοιπόν! Το πλοίο μας λέγεται Ελληνική Οικονομία και σταδιακά τέλειωσε από καύσιμα - δηλαδή χρήμα, οπότε πρέπει να προσεγγίσει ένα λιμάνι για γεμίσει πετρέλαιο! Αλλά όμως, επειδή όλοι γνώριζαν τους καπετάνιους και το υπόλοιπο προσωπικό, δηλαδή πόσο ψεύτες ήταν και κακοπληρωτές καυσίμων, γι' αυτό κανένα λιμάνι δε το δέχτηκε!
Έτσι λοιπόν μόνο ένα έμεινε το ΔΝΤ (IMF), ο λιμενάρχης όμως έθεσε όρους σκληρούς για να αποφύγει να μην εισπράξει ποτέ τα λεφτά του για το πετρέλαιο που θα έβαζε στο πλοίο!
Βλέποντας μάλιστα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του το πλοίο είχε αξιόπιστο αρχηγό-καπετάνιο, πήρε το ρίσκο να εφοδιάσει το πλοίο!
Έτσι λοιπόν ο καπετάνιος έκανε ότι του έλεγε ο λιμενάρχης (Στρος Καν) :
Το 2010 κατέβασε ταχύτητα κι άρχισε να προσεγγίζει το λιμάνι, (οι υπόλοιποι ναυτικοί του πλοίου τον βρίζανε γκρινιάζανε "Θα μας υποτάξει!" Φωνάζανε, αλλά δεν είχανε κι άλλη επιλογή). Ο καπετάνιος όμως είχε πλέον επιβληθεί στον κόσμο, γιατί όλοι έστω και με πικρία όλοι κατάλαβαν ότι χωρίς πετρέλαιο δε θα μπορούσαν να ταξιδεύσουν ξανά. Γύρισε το τιμόνι του πλοίου και σιγά σιγά έδεσε το πλοίο στο λιμάνι, έκανε και λίγο όπισθεν όσο για να πάρει τη σωστή θέση και τελικά το 2011 σβήνει τις μηχανές (της οικονομίας)! ΑΝΑΔΙΆΡΘΡΩΣΗ σε όλους τους τομείς τώρα ή ποτέ! Φώναξε ως σύνθημα ο καπετάνιος - Γιώργος Παπανδρέου!
Τώρα μάλιστα!
Απάντησε τότε ο Στρος Καν ο λιμενάρχης του ΔΝΤ κι έδωσε εντολή για ανεφοδιασμό!
Το πρώτο εξάμηνο του 2011 το πλοίο θα μείνει ακινητοποιημένο στο λιμάνι! Γίνεται η αναδιάρθρωση εργαζομένων, δανείων σε όλα τα επίπεδα έστω και με την επιμήκυνση της αποπληρωμής τους, στις σπουδές, στους αγρότες παντού! Μπαίνουν οι βάσεις!
Το δεύτερο εξάμηνο του 2011 οι μηχανές του πλοίου επιτέλους θα ξεκινήσουν να λειτουργούν!
Αλλά το πλοίο θα μείνει ακίνητο στο λιμάνι για τις τελευταίες τακτοποιήσεις!
Κάπως έτσι το πλοίο της Ελληνικής Οικονομίας θα σαλπάρει τελικά με τις ευχές όλων το 2012! Κατάλαβες παιδί μου?
-Τώρα καταλαβαίνω daddy γιατί όλοι τραγουδούν λυπημένοι "Last Christmas"!
-Ναι παιδί μου νιώθουν το σβήσιμο των μηχανών και φοβούνται το λιμάνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου