Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

New No. 1 - This is war (by 30 seconds to Mars)

2 φίλοι συζητούν απολύτως σοβαρά μεταξύ τους:
-Όλο talk talk talk αλλά κανείς δεν αναφέρει ξεκάθαρα γιατί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου 2011 – δηλαδή της νέας 28ης Οκτωβρίου – είναι θετική για την Ελλάδα!
-Γιατί λοιπόν φίλε μου?
-Άκουσε λοιπόν προσεκτικά τους 10 λόγους:
Λόγος 1.
Διότι από μόνη της μας μειώνει το χρέος 100 δις €.
Λόγος 2. Διότι φέρνει πιο κοντά την Κοινή Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική με τον ορισμό Επιτρόπου επί των Οικονομικών για την ευρωζώνη.
Λόγος 3. Διότι δε χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία. Σημειώνεται ότι με την είσοδό μας στο ευρώ ουσιαστικά χάσαμε τη δραχμή και μέρος της εθνικής μας της οικονομικής μας κυριαρχίας. Τούτο δε σημαίνει ότι τόσα χρόνια ανήκουμε σε ομάδα χωρών οικονομική διακυβέρνηση και ευελιξία ως προς την καταπολέμηση κρίσεων χρέους. Άρα μια συμφωνία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κινητοποιεί νέους μηχανισμούς.
Λόγος 4. Διότι μια αναδιάρθρωση χρέους τέτοιου μεγέθους (50%) και σε εθελοντική βάση ως προς τους ιδιώτες (PSI – Private Sector Involvement) δείχνει ότι όλη η Ευρώπη θέλει να λύσουμε το πρόβλημα τόσο του χρέους μας όσο και ολόκληρου Ευρωπαϊκού χρέους.
Λόγος 5. Διότι το 2020 θα έχουμε βιώσιμο χρέος στο 120% του ΑΕΠ (GDP). Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι η έκφραση ότι τόσο ήτανε το χρέος το 2009 είναι ψέμα διότι τα Greek statistics δε λάμβαναν υπόψη κρυφά χρέη του Δημοσίου όπως οι εγγυήσεις.
Λόγος 6. Διότι το χρέος μας πλέον είναι 130δις και 110δις ήτοι 240δις και καθίσταται άμεσα διαχειρίσιμο εάν και εφόσον προχωρήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία, θα μειώσουν τις δαπάνες του δημοσίου (μισθώματα δημοσίων υπηρεσιών) και θα σταματήσουν τη διακίνηση μαύρου χρήματος όπως η μεταβίβαση επαγγελματικών αδειών κάθε είδους σε εξωφρενικά υψηλές τιμές και αφορολόγητα. Το χρέος μας λοιπόν καθίσταται διαχειρίσιμο διότι η δημόσια περιουσία μας εκτιμάται περί τα 300δις και δύναται να το διαγράψει τελείως.
Λόγος 7. Αποφεύγουμε τη στάση πληρωμών. Αποφεύγουμε το χάος της επιστροφής μας στη δραχμή, της άμεσης υποτίμησης της δραχμής και ουσιαστικά της διόγκωσης – διπλασιασμό του χρέους μας. Οπότε μόνοι και ουσιαστικά κατεστραμμένοι θα μπορούσαμε να χάσουμε εξολοκλήρου την εθνική μας κυριαρχία.
Λόγος 8. Διότι Ενδυναμώνεται ο EFSF (European Financial Stability Facility) και με μεγάλη πιθανότητα εισροής κεφαλαίων από Κίνα.
Λόγος 9. Διότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί και να επιφέρει πολιτική αστάθεια. Άλλωστε λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία με εκλογές του παλιού Βενιζέλου χάσαμε τη Σμύρνη. Συνεπώς η στάση του πρωθυπουργού θα τον κάνει Εθνικό Ηγέτη ιστορικά. Επιπλέον να μη ξεχνάμε ότι η αντιπολίτευση βλέποντας το τσουνάμι του IMF να έρχεται με πρωθυπουργό των Καραμανλή επέλεξε να κρυφτεί παρά να πάρει τα αναγκαία μέτρα. Έπειτα από τη μέχρι τώρα πολιτική πορεία Πορτογαλίας και Ιρλανδίας προκύπτει ότι αν ήθελε πραγματικά ο Σαμαράς εκλογές ή αν έβλεπε πραγματικά ότι θα μπορούσε να εκλεγεί αυτός ΤΩΡΑ πρωθυπουργός θα υπερψήφιζε κάθε μνημόνιο με την προοπτική να το εφαρμόσει ταχύτερα και καλύτερα.
Λόγος 10. Διότι μας δίνει περίοδο αποπληρωμής χάριτος – μας εξασφαλίζει χρόνο όχι βέβαια πολύ αλλά ικανό για να κάνουμε πράξη τα ψηφισθέντα, να ισοσκελίσουμε ισολογισμούς με αύξηση των εσόδων του κράτους και τη δημιουργία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρωτογενούς πλεονάσματος έστω και μικρού σε ποσοστό. Κατά την περίοδο αυτή πρέπει εμείς ως Έλληνες να κερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας κάνοντας όλη τη θεωρία πράξη. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε να βγούμε σύντομα στις αγορές και να δανειστούμε με καλύτερο επιτόκιο της δανειακής σύμβασης. Συνεπώς όσο μικρότερο είναι το νέο επιτόκιο τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διαφορά επιτοκίων, μια διαφορά που θα μπορούσε να μειώνει περαιτέρω το χρέος μας. Μείωση χρέους και δημιουργία πλεονάσματος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση κοινωνικών δαπανών, δημιουργία θέσεων εργασίας και σε δημόσιες επενδύσεις once again με αξιοποίηση δημόσιου πλούτου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους επιδιώκουμε πολιτική σταθερότητα με σταδιακή εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος μέσω ανανέωσης πολιτικών προσώπων και εφαρμογών είτε από τα ίδια τα κόμματα είτε μετά από εκλογικές διαδικασίες που διεξάγονται πάντως κάθε 4 έτη ώστε να μη διαταραχθεί το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελληνικής Οικονομίας.

-Και τι τραγουδάμε?
-This is war (by 30 seconds to Mars)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου